Wilt u meer PK’s uit uw auto halen?

Tegenwoordig worden de meeste auto motoren gecontroleerd door een ECU (Electronic Control Unit). Dit is een computer die berekend hoeveel brandstof in de motor moet geïnjecteerd worden, maar ook extra parameters kan controleren, zoals de mix van de brandstof, temperatuur en densiteit, snelheid van rotatie, throttle positie, batterijspanning, etc…

Voor motoren die uitgerust zijn met turbo kan de ECU ook de turbo-druk berekenen. Voor turbo diesel motoren controleert de ECU de turbo-druk, maar berekent daarnaast de timing voor de pomp en de hoeveelheid diesel die geïnjecteerd wordt. All deze parameters worden in de ECU opgeslagen. Chiptuning bestaat uit het vervangen van deze parameters door nieuwe en geavanceerde versies. Hierdoor wordt het vermogen en de trekkracht van van de motor opgevoerd, wat resulteert in verbeterde prestaties en bestuurbaarheid. De te verwachten verbetering van prestaties zal tussen de 8 en 30% liggen voor het vermogen, en tussen de 15 tot 40% voor de trekkracht van de motor, afhankelijk van het feit of uw motor een turbomotor of gewone motor is.

De voordelen van chiptuning

Door de originele software in de ECU te vervangen, is de modificatie compleet onzichtbaar. Dit gaat zover dat geen enkel controlesysteem de software aanpassingen kan detecteren. Daarnaast is het voordeel van rechtstreeks te werken in de ECU dat niet enkel de hoeveelheid geïnjecteerde brandstof kan aangepast worden, maar ook alle andere parameters. Dit in tegenstelling tot andere oplossingen. Chiptuning gebruikt eigenlijk dezelfde technologie als de fabrikant, alleen worden er met chiptuning perfecte resultaten behaald.

Afspraak maken

Eurox hanteerd zeer voordelige tarieven, neem dus nu contact met ons op!